Dat heeft tot gevolg dat de consumentenbestedingen toenemen, dat de banken meer kredieten toestaan en dat de bedrijven stilaan meer mensen in dienst beginnen te nemen.

Er is echter één factor die het economisch herstel kan afremmen en dat is de prijs van een vat ruwe olie. Voor zo'n vat moet nu meer dan 90 dollar worden betaald en een verdere stijging kan het economisch herstel afblokken.

Fatih Birol, chief economist van het International Energy Agency, is van mening dat de olieprijzen de economische gevarenzone hebben benaderd.

Het economisch hestel is nog fragiel en wanneer de olieprijzen blijven stijgen kan dit kwalijke gevolgen hebben.

Dat heeft tot gevolg dat de consumentenbestedingen toenemen, dat de banken meer kredieten toestaan en dat de bedrijven stilaan meer mensen in dienst beginnen te nemen. Er is echter één factor die het economisch herstel kan afremmen en dat is de prijs van een vat ruwe olie. Voor zo'n vat moet nu meer dan 90 dollar worden betaald en een verdere stijging kan het economisch herstel afblokken. Fatih Birol, chief economist van het International Energy Agency, is van mening dat de olieprijzen de economische gevarenzone hebben benaderd. Het economisch hestel is nog fragiel en wanneer de olieprijzen blijven stijgen kan dit kwalijke gevolgen hebben.