Enerzijds is er volgens Geert Van Herck van Leleux natuurlijk de stijgende verkoop in de Aziatische groeilanden (vooral in het voordeel van de producenten van luxewagens), anderzijds zorgen de betere macroeconomische cijfers uit Europa voor een inhaalbeweging van de massaproducenten zoals Renault en Peugeot (die nog steeds sterk afhankelijk zijn van de Europese markt).

In het zog hiervan profiteren natuurlijk ook de toeleveranciers aan deze sector.

De aandelen van auto-onderdelenbouwers

zoals Faurecia en Valeo zijn ook al flink opgeveerd maar bieden nog potentieel.

Van Herck kiest voor Valeo omdat deze Franse groep vooral aan de Duitse automobielbouwers gelinkt is. 30% van de omzet gaat naar Duitse klanten en 26% naar Aziatische klanten.

Dit terwijl Faurecia vooral aan Peugeot levert en dus een iets hoger risico met zich draagt. Van Herck vermeldt tenslotte nog dat

Valeo sterke investeringsinspanningen blijft leveren in onderzoek&ontwikkeling en dit moet de toekomstige competitieve positie versterken. Het aandeel is koopwaardig.

Enerzijds is er volgens Geert Van Herck van Leleux natuurlijk de stijgende verkoop in de Aziatische groeilanden (vooral in het voordeel van de producenten van luxewagens), anderzijds zorgen de betere macroeconomische cijfers uit Europa voor een inhaalbeweging van de massaproducenten zoals Renault en Peugeot (die nog steeds sterk afhankelijk zijn van de Europese markt). In het zog hiervan profiteren natuurlijk ook de toeleveranciers aan deze sector. De aandelen van auto-onderdelenbouwers zoals Faurecia en Valeo zijn ook al flink opgeveerd maar bieden nog potentieel. Van Herck kiest voor Valeo omdat deze Franse groep vooral aan de Duitse automobielbouwers gelinkt is. 30% van de omzet gaat naar Duitse klanten en 26% naar Aziatische klanten. Dit terwijl Faurecia vooral aan Peugeot levert en dus een iets hoger risico met zich draagt. Van Herck vermeldt tenslotte nog dat Valeo sterke investeringsinspanningen blijft leveren in onderzoek&ontwikkeling en dit moet de toekomstige competitieve positie versterken. Het aandeel is koopwaardig.