De index is over de afgelopen 11 maanden met 37% gestegen, terwijl over dezelfde periode het vertrouwen bij de huisgezinnen is gekelderd. Ook de obligatiemarkten hebben zich volledig ontspannen, de spreads met de Duitse staatsobligaties zijn in het afgelopen jaar gehalveerd.

Anderzijds zijn de Franse kleinhandelsverkopen al voor het derde jaar op rij gedaald en was de koopkracht van de huisgezinnen sinds 2008 nooit zo laag. Er bestaat dus een duidelijke discrepantie tussen de Franse financiële markten en de realiteit op straat en die discrepantie kan onmogelijk heel lang blijven duren.

De index is over de afgelopen 11 maanden met 37% gestegen, terwijl over dezelfde periode het vertrouwen bij de huisgezinnen is gekelderd. Ook de obligatiemarkten hebben zich volledig ontspannen, de spreads met de Duitse staatsobligaties zijn in het afgelopen jaar gehalveerd. Anderzijds zijn de Franse kleinhandelsverkopen al voor het derde jaar op rij gedaald en was de koopkracht van de huisgezinnen sinds 2008 nooit zo laag. Er bestaat dus een duidelijke discrepantie tussen de Franse financiële markten en de realiteit op straat en die discrepantie kan onmogelijk heel lang blijven duren.