Over heel 2010 steeg de Mexicaanse goud- en zilverproductie met respectievelijk 25 en 16 procent. Mexico is na Peru de grootste zilverproducent ter wereld.

In Peru zette volgens Royal of Scotland de mijnbouwsector het jaar zwak in met een daling van de zilverproductie met 1,1 procent in januari en een afname van de goudproductie met 2,9 procent.

Een troy ounce platina werd 2,8 procent duurder. Palladium deed het nog iets beter met een klim van 2,8 procent. In de Verenigde Staten werden in februari 13,6 miljoen nieuwe auto's en lichte vrachtwagens verkocht tegenover 12,6 miljoen in januari.

De hoeveelheid platina onder beheer van de trackers steeg volgens Royal of Scotland vorige week naar een nieuw record van 1,36 miljoen troy ounce.

Over heel 2010 steeg de Mexicaanse goud- en zilverproductie met respectievelijk 25 en 16 procent. Mexico is na Peru de grootste zilverproducent ter wereld. In Peru zette volgens Royal of Scotland de mijnbouwsector het jaar zwak in met een daling van de zilverproductie met 1,1 procent in januari en een afname van de goudproductie met 2,9 procent. Een troy ounce platina werd 2,8 procent duurder. Palladium deed het nog iets beter met een klim van 2,8 procent. In de Verenigde Staten werden in februari 13,6 miljoen nieuwe auto's en lichte vrachtwagens verkocht tegenover 12,6 miljoen in januari. De hoeveelheid platina onder beheer van de trackers steeg volgens Royal of Scotland vorige week naar een nieuw record van 1,36 miljoen troy ounce.