Dit land is namelijk in niet onaanzienlijke mate afhankelijk van Libië als toeleverancier van ruwe olie. Volgens een raming gedaan door Bloomberg is het land momenteel goed voor 1,59 miljoen vaten ruwe olie per dag.

Hoeveel vaten ruwe olie kan de OPEC extra boven pompen?, zo luidt de vraag die nu wordt gesteld. Het kartel pompt al de grootste hoeveelheid olie boven sinds de in december 2008 aangekondigde productiebeperkingen.

De Verenigde Staten lijken minder kwetsbaar voor een onderbreking in de olieproductie dan Europa. De Amerikaanse olievoorraden zijn momenteel 6,40% hoger dan het vijfjaarsgemiddelde.

Daardoor bestaat de kans dat de olieprijs gaat dalen als de winter achter de rug is, op voorwaarde uiteraard dat de rust in het Midden-Oosten terugkeert.

Dit land is namelijk in niet onaanzienlijke mate afhankelijk van Libië als toeleverancier van ruwe olie. Volgens een raming gedaan door Bloomberg is het land momenteel goed voor 1,59 miljoen vaten ruwe olie per dag. Hoeveel vaten ruwe olie kan de OPEC extra boven pompen?, zo luidt de vraag die nu wordt gesteld. Het kartel pompt al de grootste hoeveelheid olie boven sinds de in december 2008 aangekondigde productiebeperkingen. De Verenigde Staten lijken minder kwetsbaar voor een onderbreking in de olieproductie dan Europa. De Amerikaanse olievoorraden zijn momenteel 6,40% hoger dan het vijfjaarsgemiddelde. Daardoor bestaat de kans dat de olieprijs gaat dalen als de winter achter de rug is, op voorwaarde uiteraard dat de rust in het Midden-Oosten terugkeert.