Nog minstens zes andere regio's hebben hulp nodig en dat aantal kan bovendien nog worden uitgebreid tot tien of zelfs meer. Welke regio's zitten in hetzelfde schuitje als Valencia?

Het betreft meer bepaald de Balearen, Catalonië, Castilla-La-Mancha, Murcia, de Canarische eilanden en Andalusia. Alle zes blijven moeilijkheden te ondervinden om zichzelf nog te financieren, een probleem waar Valencia als eerste gewag van maakte. Murcia heeft als tweede regio al laten weten steun nodig te hebben.

Meer bevoegdheden voor de regio's keert zich als een boemerang tegen overheid

De centrale regering in Madrid heeft meer bevoegdheden

toegekend aan de regio's en dat dreigt zich nu als een boemerang tegen Madrid te keren. In de praktijk blijkt namelijk dat sommige (of zelfs een meerderheid) deelstaten de gemaakte afspraken aan de laars lapt.

Hun begrotingsdeficiet is groter dan verwacht en het bestuur van sommige regio's verzet zich tegen een te grote inmenging van Madrid.

In die houding kan echter verandering gaan komen wanneer de financiële problemen van de regio's nog grotere proporties gaan aannemen.

Nog minstens zes andere regio's hebben hulp nodig en dat aantal kan bovendien nog worden uitgebreid tot tien of zelfs meer. Welke regio's zitten in hetzelfde schuitje als Valencia? Het betreft meer bepaald de Balearen, Catalonië, Castilla-La-Mancha, Murcia, de Canarische eilanden en Andalusia. Alle zes blijven moeilijkheden te ondervinden om zichzelf nog te financieren, een probleem waar Valencia als eerste gewag van maakte. Murcia heeft als tweede regio al laten weten steun nodig te hebben.Meer bevoegdheden voor de regio's keert zich als een boemerang tegen overheid De centrale regering in Madrid heeft meer bevoegdheden toegekend aan de regio's en dat dreigt zich nu als een boemerang tegen Madrid te keren. In de praktijk blijkt namelijk dat sommige (of zelfs een meerderheid) deelstaten de gemaakte afspraken aan de laars lapt. Hun begrotingsdeficiet is groter dan verwacht en het bestuur van sommige regio's verzet zich tegen een te grote inmenging van Madrid. In die houding kan echter verandering gaan komen wanneer de financiële problemen van de regio's nog grotere proporties gaan aannemen.