Hoeveel schulden kan China slikken zonder overkop te gaan?, dat is eigenlijk de vraag waar alles om draait. Sommige analisten zijn van mening dat de regering die schulden simpelweg kan afschrijven, alleszins toch bij de grote banken. Vervolgens kan de herverkoop van die schulden toevertrouwd worden aan asset management bedrijven.

Maar niet iedereen is even optimistisch. Bij de lokale overheden zijn de schulden zo hoog opgelopen dat de situatie bijna onhoudbaar is geworden. Het zijn met name de lokale trusts die de achillespees van het Chinees financieel systeem dreigen te worden.

Hoeveel schulden kan China slikken zonder overkop te gaan?, dat is eigenlijk de vraag waar alles om draait. Sommige analisten zijn van mening dat de regering die schulden simpelweg kan afschrijven, alleszins toch bij de grote banken. Vervolgens kan de herverkoop van die schulden toevertrouwd worden aan asset management bedrijven. Maar niet iedereen is even optimistisch. Bij de lokale overheden zijn de schulden zo hoog opgelopen dat de situatie bijna onhoudbaar is geworden. Het zijn met name de lokale trusts die de achillespees van het Chinees financieel systeem dreigen te worden.