Ageas bereikte - als erfgenaam van Fortis - in maart met Deminor, Stichting FortisEffect, Stichting Investor Claims Against Fortis en De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) een voorstel voor schikking van alle burgerlijke rechtszaken over het voormalige Fortis voor de gebeurtenissen van 2007 en 2008. Het betaalt daarvoor 1,2 miljard euro.

De schikking wordt vandaag/maandag ingediend bij het Amsterdams gerechthof, met als bedoeling de schikking bindend te verklaren overeenkomstig de Nederlandse Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade ('WCAM'). Verwacht wordt dat de procedure 12 tot 18 maanden in beslag zal nemen.

Ageas geeft vandaag voor het eerst meer informatie over de omvang van de individuele vergoeding per aandeel.

Fortis-gedupeerden kunnen - na registratie - een simulatie doen om te berekenen hoeveel schadevergoeding ze kunnen ontvangen

(Belga/BO)

Ageas bereikte - als erfgenaam van Fortis - in maart met Deminor, Stichting FortisEffect, Stichting Investor Claims Against Fortis en De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) een voorstel voor schikking van alle burgerlijke rechtszaken over het voormalige Fortis voor de gebeurtenissen van 2007 en 2008. Het betaalt daarvoor 1,2 miljard euro. De schikking wordt vandaag/maandag ingediend bij het Amsterdams gerechthof, met als bedoeling de schikking bindend te verklaren overeenkomstig de Nederlandse Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade ('WCAM'). Verwacht wordt dat de procedure 12 tot 18 maanden in beslag zal nemen.Ageas geeft vandaag voor het eerst meer informatie over de omvang van de individuele vergoeding per aandeel.Fortis-gedupeerden kunnen - na registratie - een simulatie doen om te berekenen hoeveel schadevergoeding ze kunnen ontvangen(Belga/BO)