Federal Reserve chairman Ben Bernanke verwees naar de hoge werkloosheidsgraad en de kwakkelende huizenmarkt als twee factoren die momenteel een verdere stijging van de inflatie in de weg staan.

Wat de werkloosheidsgraad betreft: die is al aan de beterhand, zoals de werkloosheidscijfers voor de maand januari hebben aangetoond. In januari viel de werkloosheidsgraad terug tot 9%.

Van een herstel van de huizenmarkt is misschien nog geen sprake, maar er is wel een andere factor die de inflatie kan voeden. De huurprijzen voor woningen en appartementen trekken aan, wat op zijn beurt de inflatie een duwtje in de rug kan geven.

Federal Reserve chairman Ben Bernanke verwees naar de hoge werkloosheidsgraad en de kwakkelende huizenmarkt als twee factoren die momenteel een verdere stijging van de inflatie in de weg staan. Wat de werkloosheidsgraad betreft: die is al aan de beterhand, zoals de werkloosheidscijfers voor de maand januari hebben aangetoond. In januari viel de werkloosheidsgraad terug tot 9%. Van een herstel van de huizenmarkt is misschien nog geen sprake, maar er is wel een andere factor die de inflatie kan voeden. De huurprijzen voor woningen en appartementen trekken aan, wat op zijn beurt de inflatie een duwtje in de rug kan geven.