Maar vroeg of laat zou dit spelletje kunnen mislopen. De rente laag houden, houdt grote risico's in. Dat bleek onlangs in het Verenigd Koninkrijk, waar de gouverneur van de centrale bank waarschuwde voor een verhoging van de rentevoeten om de speculatie op onder andere de vastgoedmarkt tegen te gaan.

Wanneer de rente eens begint te stijgen, kan het allemaal snel gaan. De obligatiekoersen zullen kelderen, met als gevolg dat niemand nog staatsobligaties wil kopen. Hoe zullen de regeringen zich op lange termijn nog kunnen financieren?, is de vraag die iedereen zich stelt. Het antwoord op die vraag is waarschijnlijk negatief. Het is waarschijnlijk op dit moment dat zal besloten worden om ons spaargeld aan te slaan.

Maar vroeg of laat zou dit spelletje kunnen mislopen. De rente laag houden, houdt grote risico's in. Dat bleek onlangs in het Verenigd Koninkrijk, waar de gouverneur van de centrale bank waarschuwde voor een verhoging van de rentevoeten om de speculatie op onder andere de vastgoedmarkt tegen te gaan. Wanneer de rente eens begint te stijgen, kan het allemaal snel gaan. De obligatiekoersen zullen kelderen, met als gevolg dat niemand nog staatsobligaties wil kopen. Hoe zullen de regeringen zich op lange termijn nog kunnen financieren?, is de vraag die iedereen zich stelt. Het antwoord op die vraag is waarschijnlijk negatief. Het is waarschijnlijk op dit moment dat zal besloten worden om ons spaargeld aan te slaan.