Als beleggers de volatiliteit op de markten als iets tijdelijks zien, maar verwachten dat het 'easy money' beleid van kracht blijft, dan blijft de 'search for yield' waarschijnlijk domineren.

Dit zou zich vertalen in goede prestaties van zowel obligaties als aandelen, met name van aandelenachtige obligaties (investment grade en high yield bedrijfsleningen) en obligatieachtige aandelen (stabiele groeiaandelen met een aantrekkelijk dividendrendement).

Tegelijkertijd kunnen we echter niet uitsluiten dat de nieuwe standaard er anders gaat uitzien dan vóór de correctie.

We hebben gezien dat sommige delen van de markt erg gevoelig zijn geworden voor het vooruitzicht van hogere reële rentes.

Asset classes waar de laatste jaren het meeste kapitaal naartoe is gestroomd, die sterk overwogen zijn in de beleggersportefeuilles en/of de laagste risicopremies kennen versus cash of andere beleggingen, lopen risico.

Zelfs als men geen substantieel hogere reële rentes verwacht, lijkt het zinvol om een hogere risicopremie te gaan vragen voor dergelijke inkomen genererende beleggingen.

Als beleggers de volatiliteit op de markten als iets tijdelijks zien, maar verwachten dat het 'easy money' beleid van kracht blijft, dan blijft de 'search for yield' waarschijnlijk domineren. Dit zou zich vertalen in goede prestaties van zowel obligaties als aandelen, met name van aandelenachtige obligaties (investment grade en high yield bedrijfsleningen) en obligatieachtige aandelen (stabiele groeiaandelen met een aantrekkelijk dividendrendement). Tegelijkertijd kunnen we echter niet uitsluiten dat de nieuwe standaard er anders gaat uitzien dan vóór de correctie. We hebben gezien dat sommige delen van de markt erg gevoelig zijn geworden voor het vooruitzicht van hogere reële rentes. Asset classes waar de laatste jaren het meeste kapitaal naartoe is gestroomd, die sterk overwogen zijn in de beleggersportefeuilles en/of de laagste risicopremies kennen versus cash of andere beleggingen, lopen risico. Zelfs als men geen substantieel hogere reële rentes verwacht, lijkt het zinvol om een hogere risicopremie te gaan vragen voor dergelijke inkomen genererende beleggingen.