De argwaan over de politieke situatie in Europa is volgens professor Stefan Duchateau evenwel terug aangewakkerd door de patstelling na de Italiaanse verkiezingen.

Het is maar de vraag hoe en tegen wanneer men dit politieke kluwen zal weten te ontwarren.

Politieke stabiliteit is volgens Duchateau immers de eerste vereiste voor een effectieve uitvoering van de besparingsplannen om de economie van de Zuid-Europese landen terug in lijn te brengen ( lees : competitief te maken ) met Duitse zone.

Deze besparingen zijn -eerlijk gezegd- momenteel niet eens zo topdringend : Een substantiële economische relance op korte termijn is van een veel groter belang maar ook daar kunnen we politieke instabiliteit missen als kiespijn.

De argwaan over de politieke situatie in Europa is volgens professor Stefan Duchateau evenwel terug aangewakkerd door de patstelling na de Italiaanse verkiezingen. Het is maar de vraag hoe en tegen wanneer men dit politieke kluwen zal weten te ontwarren. Politieke stabiliteit is volgens Duchateau immers de eerste vereiste voor een effectieve uitvoering van de besparingsplannen om de economie van de Zuid-Europese landen terug in lijn te brengen ( lees : competitief te maken ) met Duitse zone. Deze besparingen zijn -eerlijk gezegd- momenteel niet eens zo topdringend : Een substantiële economische relance op korte termijn is van een veel groter belang maar ook daar kunnen we politieke instabiliteit missen als kiespijn.