Toch blijven de meningen over de juistheid van deze uitleg zeer verdeeld. Waarschijnlijk zullen er nog veel meer empirische testen nodig zijn, voordat het huidige debat over de werking van de economie zal worden beslecht en er niet langer zal worden getwist over wat het optimale beleid is.

Tijdens de wandeling op dat avontuurlijke pad naar een volledig begrip van de dynamiek die onze economische levens beheerst, naderen we nu opnieuw een interessante afslag. In Japan wordt namelijk een nieuw economisch "experiment" uitgevoerd. De beleidsbepalers hebben besloten het roer om te gooien en een veel expansiever beleid te voeren dan in de afgelopen 15 jaar, waarin het land in een situatie van hardnekkige deflatie terecht is gekomen.

Toch blijven de meningen over de juistheid van deze uitleg zeer verdeeld. Waarschijnlijk zullen er nog veel meer empirische testen nodig zijn, voordat het huidige debat over de werking van de economie zal worden beslecht en er niet langer zal worden getwist over wat het optimale beleid is. Tijdens de wandeling op dat avontuurlijke pad naar een volledig begrip van de dynamiek die onze economische levens beheerst, naderen we nu opnieuw een interessante afslag. In Japan wordt namelijk een nieuw economisch "experiment" uitgevoerd. De beleidsbepalers hebben besloten het roer om te gooien en een veel expansiever beleid te voeren dan in de afgelopen 15 jaar, waarin het land in een situatie van hardnekkige deflatie terecht is gekomen.