Zowel de eurozone als de Verenigde Staten zullen met risico's geconfronteerd blijven die het voorzichtig economisch herstel op eender welk moment kunnen fnuiken. De politici aan beide kanten van de Atlantische Oceaan zullen voldoende maatregelen treffen om een crisis te vermijden.

Indien nodig zullen ze zelfs niet aarzelen om de bal voor zich uit te blijven schoppen. Buiter verwacht dat China het moeilijk zal krijgen om de groei op lange termijn aan het huidige tempo te handhaven, ondanks het economisch herstel tijdens het derde kwartaal. In de emerging markets blijven de risico's op een verdere groeivertraging aanwezig.

Zowel de eurozone als de Verenigde Staten zullen met risico's geconfronteerd blijven die het voorzichtig economisch herstel op eender welk moment kunnen fnuiken. De politici aan beide kanten van de Atlantische Oceaan zullen voldoende maatregelen treffen om een crisis te vermijden. Indien nodig zullen ze zelfs niet aarzelen om de bal voor zich uit te blijven schoppen. Buiter verwacht dat China het moeilijk zal krijgen om de groei op lange termijn aan het huidige tempo te handhaven, ondanks het economisch herstel tijdens het derde kwartaal. In de emerging markets blijven de risico's op een verdere groeivertraging aanwezig.