Hoe zal de overheid ons geld proberen in te pikken? Een antwoord op die vraag weten we waarschijnlijk in november van dit jaar wanneer de 20 grootste industrielanden, verenigd in G-20, in Brisbane in Australië vergaderen. Het aanslaan van ons geld is één van de punten op de agenda.

Maar waar we ons alleszins aan mogen verwachten, is een verbod om geld naar het buitenland over te brengen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren door een belasting te heffen op geld dat op het punt staat om naar het buitenland te verhuizen. Onder andere de Verenigde Staten hebben in het verleden al gelijkaardige maatregelen getroffen.

Hoe zal de overheid ons geld proberen in te pikken? Een antwoord op die vraag weten we waarschijnlijk in november van dit jaar wanneer de 20 grootste industrielanden, verenigd in G-20, in Brisbane in Australië vergaderen. Het aanslaan van ons geld is één van de punten op de agenda. Maar waar we ons alleszins aan mogen verwachten, is een verbod om geld naar het buitenland over te brengen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren door een belasting te heffen op geld dat op het punt staat om naar het buitenland te verhuizen. Onder andere de Verenigde Staten hebben in het verleden al gelijkaardige maatregelen getroffen.