Vanavond loopt de FED-meeting af, de laatste die zal worden voorgezeten door Ben Bernanke. De beleggers zijn benieuwd over wat Bernanke zal zeggen over de gebeurtenissen op de financiële markten in de afgelopen dagen. Turkije trok om middernacht de basisrente fors omhoog om de lira te beschermen.

Daphne Roth, head of Asian equity research bij ABN Amro Private Banking, is van mening dat de Turkse centrale bank de juiste beslissing heeft genomen door de rente te verhogen. Andere emerging markets valuta's zoals de Zuid-Afrikaanse rand en de Zuid-Koreaanse won. De MSCI Emerging Markets Index steeg vanmorgen met bijna anderhalf procent.

Vanavond loopt de FED-meeting af, de laatste die zal worden voorgezeten door Ben Bernanke. De beleggers zijn benieuwd over wat Bernanke zal zeggen over de gebeurtenissen op de financiële markten in de afgelopen dagen. Turkije trok om middernacht de basisrente fors omhoog om de lira te beschermen. Daphne Roth, head of Asian equity research bij ABN Amro Private Banking, is van mening dat de Turkse centrale bank de juiste beslissing heeft genomen door de rente te verhogen. Andere emerging markets valuta's zoals de Zuid-Afrikaanse rand en de Zuid-Koreaanse won. De MSCI Emerging Markets Index steeg vanmorgen met bijna anderhalf procent.