Zo ook het einde van Quantitative Easing door de centrale bank. QE zoals het in vaktermen heet. Een analist maakte de mooiste vergelijking namelijk die met een nieuwe film.

De nieuwste Hollywood productie krijgt altijd een trailer. Oftewel een kort filmpje waarin vaak de meest spectaculaire acties in worden vertoond. Wat niet duidelijk is hoe het verhaal gaat. Natuurlijk, daarvoor moeten we de hele film gaan zien.

Wat vaak wel bekend is in wat voor genre de nieuwe film is. Een thriller, een actiefilm of een romantische komedie. Het einde van QE is vergelijkbaar met de situatie van een nieuwe film. We weten dat hij uitkomt (einde van QE) maar weten niet hoe het exacte verhaal zich gaat ontwikkelen.

En het ergste is, we weten niet wat voor genre het is. Wordt "The End of QE" een thriller met of zonder goede afloop. Dit houdt de markten wereldwijd blijkbaar in haar ban.

Immers alle beursverslagen beginnen nu dagelijks met de opmerking: "dat door onzekerheid rondom QE de beurzen daalden".

De recente daling van veel opkomende markten wordt ook toegeschreven aan de mogelijk toekomstige acties van de centrale banken.

De rest van het nieuws is niet van belang. Zo langzamerhand is goed nieuws voor de economie slecht nieuws voor beurzen wereldwijd.

Het lijkt erop dat beleggers meer gebaat zijn bij een voortkabbelende economie dan met een groeiende. En daar zit natuurlijk iets vreemds in.

Immers de basis van QE is niet om aandelenkoersen naar nieuwe koersrecords te stuwen maar om de economische groei te stimuleren.

Een succesvolle QE eindigt dus in ieder geval in een economische groei met minder werklozen. En een slecht QE eindigt in rampspoed.

Zo ook het einde van Quantitative Easing door de centrale bank. QE zoals het in vaktermen heet. Een analist maakte de mooiste vergelijking namelijk die met een nieuwe film. De nieuwste Hollywood productie krijgt altijd een trailer. Oftewel een kort filmpje waarin vaak de meest spectaculaire acties in worden vertoond. Wat niet duidelijk is hoe het verhaal gaat. Natuurlijk, daarvoor moeten we de hele film gaan zien. Wat vaak wel bekend is in wat voor genre de nieuwe film is. Een thriller, een actiefilm of een romantische komedie. Het einde van QE is vergelijkbaar met de situatie van een nieuwe film. We weten dat hij uitkomt (einde van QE) maar weten niet hoe het exacte verhaal zich gaat ontwikkelen. En het ergste is, we weten niet wat voor genre het is. Wordt "The End of QE" een thriller met of zonder goede afloop. Dit houdt de markten wereldwijd blijkbaar in haar ban. Immers alle beursverslagen beginnen nu dagelijks met de opmerking: "dat door onzekerheid rondom QE de beurzen daalden". De recente daling van veel opkomende markten wordt ook toegeschreven aan de mogelijk toekomstige acties van de centrale banken. De rest van het nieuws is niet van belang. Zo langzamerhand is goed nieuws voor de economie slecht nieuws voor beurzen wereldwijd. Het lijkt erop dat beleggers meer gebaat zijn bij een voortkabbelende economie dan met een groeiende. En daar zit natuurlijk iets vreemds in. Immers de basis van QE is niet om aandelenkoersen naar nieuwe koersrecords te stuwen maar om de economische groei te stimuleren. Een succesvolle QE eindigt dus in ieder geval in een economische groei met minder werklozen. En een slecht QE eindigt in rampspoed.