De reden is heel eenvoudig: de wereld zal, willen of niet, ooit moeten terugkeren naar de goudstandaard. In dat scenario kan de goudprijs alleen maar stijgen.

Op basis van het verleden kan de goudprijs bij de invoering van een nieuwe goudstandaard een forse prijsinjectie krijgen. Naargelang de manier van berekenen kan de goudprijs stijgen tot 7000, 10.000 of zelfs 15.000 dollar. Dat betekent dat het goud aan 2000 dollar ronduit goedkoop kan worden genoemd.

De centrale banken blijven geld drukken alsof hun leven er van afhangt. Dat de goudprijs in de afgelopen twee jaar amper is gestegen, is volgens Ritholtz van weinig of geen belang.

Uiteindelijk zal niemand kunnen beletten dat de goudprijs uiteindelijk fors hoger gaat.

De reden is heel eenvoudig: de wereld zal, willen of niet, ooit moeten terugkeren naar de goudstandaard. In dat scenario kan de goudprijs alleen maar stijgen. Op basis van het verleden kan de goudprijs bij de invoering van een nieuwe goudstandaard een forse prijsinjectie krijgen. Naargelang de manier van berekenen kan de goudprijs stijgen tot 7000, 10.000 of zelfs 15.000 dollar. Dat betekent dat het goud aan 2000 dollar ronduit goedkoop kan worden genoemd. De centrale banken blijven geld drukken alsof hun leven er van afhangt. Dat de goudprijs in de afgelopen twee jaar amper is gestegen, is volgens Ritholtz van weinig of geen belang. Uiteindelijk zal niemand kunnen beletten dat de goudprijs uiteindelijk fors hoger gaat.