Maar naarmate het einde van de week in zicht kwam, begonnen de technische indicatoren te wijzen op een extreem oververkochte situatie.

In gewone mensentaal: door de daling van de afgelopen weken waren de belangrijkste technische indicatoren (zoals de RSI of MACD-indicator) tot een zeer laag niveau teruggevallen. En dat opent de deur tot een (al of niet tijdelijke) herstelrally. Op dit punt zijn we nu aanbeland.

Amerikaans begrotingsakkoord kan katalysator worden

Gisteren gingen de Europese beurzen vlot meer dan 1% hoger. Voor de komende weken is alvast belangrijk dat de bodem van afgelopen standhoudt en dat weerstandsniveaus opwaarts overschreden worden.

Anders is deze herstelfase gedoemd om te mislukken en zal een nieuwe verkoopgolf ontstaan.

Een koerskatalysator kan zeker een Amerikaans begrotingsakkoord zijn. Maar wees voorzichtig, zo waarschuwt Van Herck,: want eind augustus/begin september werden de acties van de centrale banken ook op algemeen handgeklap onthaald.

We hebben gezien hoe lang dat feest duurde. Het was eerder een verkoop- dan een koopsignaal.

Wie van het technisch herstel wil profiteren, kan zich best tot de financiële en cyclische waarden wenden. Maar maak gebruik van de "trailing stoploss"-methode, zo adviseert Van Herck. Zo worden koerswinsten veiliggesteld en bij een plotse trendommekeer blijft de belegger niet te lang in de beurs zitten.

Maar naarmate het einde van de week in zicht kwam, begonnen de technische indicatoren te wijzen op een extreem oververkochte situatie. In gewone mensentaal: door de daling van de afgelopen weken waren de belangrijkste technische indicatoren (zoals de RSI of MACD-indicator) tot een zeer laag niveau teruggevallen. En dat opent de deur tot een (al of niet tijdelijke) herstelrally. Op dit punt zijn we nu aanbeland.Amerikaans begrotingsakkoord kan katalysator worden Gisteren gingen de Europese beurzen vlot meer dan 1% hoger. Voor de komende weken is alvast belangrijk dat de bodem van afgelopen standhoudt en dat weerstandsniveaus opwaarts overschreden worden. Anders is deze herstelfase gedoemd om te mislukken en zal een nieuwe verkoopgolf ontstaan. Een koerskatalysator kan zeker een Amerikaans begrotingsakkoord zijn. Maar wees voorzichtig, zo waarschuwt Van Herck,: want eind augustus/begin september werden de acties van de centrale banken ook op algemeen handgeklap onthaald. We hebben gezien hoe lang dat feest duurde. Het was eerder een verkoop- dan een koopsignaal. Wie van het technisch herstel wil profiteren, kan zich best tot de financiële en cyclische waarden wenden. Maar maak gebruik van de "trailing stoploss"-methode, zo adviseert Van Herck. Zo worden koerswinsten veiliggesteld en bij een plotse trendommekeer blijft de belegger niet te lang in de beurs zitten.