De vraag blijft echter of de testen streng genoeg gaan zijn om een betrouwbare verzekering te geven dat de banken geen verborgen verliezen op staatsobligaties achter de hand houden. Ook tijdens de kredietcrisis kwamen op een bepaald moment de lijken met bosjes uit de kast gevallen.

Marco Annunziata, de bekende econoom van UniCredit, is van mening dat Europa de kans niet zal missen om meer zekerheid op de financiële markten te brengen.

Hij spreekt van een "make-or-break challenge for the eurozone" of van een one-shot opportunity om het Europees bankensysteem op te kuisen.

De vraag blijft echter of de testen pessimistisch genoeg zijn opgesteld om wel degelijk met een worst-case scenario rekening te houden.

De vraag blijft echter of de testen streng genoeg gaan zijn om een betrouwbare verzekering te geven dat de banken geen verborgen verliezen op staatsobligaties achter de hand houden. Ook tijdens de kredietcrisis kwamen op een bepaald moment de lijken met bosjes uit de kast gevallen. Marco Annunziata, de bekende econoom van UniCredit, is van mening dat Europa de kans niet zal missen om meer zekerheid op de financiële markten te brengen. Hij spreekt van een "make-or-break challenge for the eurozone" of van een one-shot opportunity om het Europees bankensysteem op te kuisen. De vraag blijft echter of de testen pessimistisch genoeg zijn opgesteld om wel degelijk met een worst-case scenario rekening te houden.