Wie dat niet doet, dreigt zich een stevige buil te vallen. Goede raad is in de huidige omstandigheden duur, maar een pientere belegger slaagt er meestal toch in om zich een weg te banen door het moeras dat de huidige marktomstandigheden stilaan aan het worden is.

Belangrijk is dat er met een aantal marktomstandigheden rekening wordt gehouden. Meer dan ooit is het zaak om kieskeurig te zijn wat de samenstelling van de portefeuille betreft.

Sommige aandelen horen daar in thuis, anderen weer niet. Hoe die keuze moet worden gemaakt, hangt van een aantal factoren af. Het is in ieder geval verstandig om met die factoren rekening te houden.

Handige leidraad

Voor aandelenbeleggers is er een handige leidraad bij het samenstellen van hun portefeuille: bepalen welke fundamentele waarden kunnen leiden tot hoger rendement. Charles Lahr, global equity portfolio manager van PIMCO, besteedde een uitgebreid rapport aan dit onderwerp.

Fundamentele waarden als operationele marge, schuldpositie (de verhouding schuld/eigen vermogen) en dividendrendement zeggen veel over de kwaliteit van aandelen en kunnen een rol spelen bij het verlagen van risico voor individuele aandelen. Deze fundamentele waarden leiden mogelijk tot lagere volatiliteit, en tot hoger rendement.

Wie dat niet doet, dreigt zich een stevige buil te vallen. Goede raad is in de huidige omstandigheden duur, maar een pientere belegger slaagt er meestal toch in om zich een weg te banen door het moeras dat de huidige marktomstandigheden stilaan aan het worden is. Belangrijk is dat er met een aantal marktomstandigheden rekening wordt gehouden. Meer dan ooit is het zaak om kieskeurig te zijn wat de samenstelling van de portefeuille betreft. Sommige aandelen horen daar in thuis, anderen weer niet. Hoe die keuze moet worden gemaakt, hangt van een aantal factoren af. Het is in ieder geval verstandig om met die factoren rekening te houden.Handige leidraad Voor aandelenbeleggers is er een handige leidraad bij het samenstellen van hun portefeuille: bepalen welke fundamentele waarden kunnen leiden tot hoger rendement. Charles Lahr, global equity portfolio manager van PIMCO, besteedde een uitgebreid rapport aan dit onderwerp. Fundamentele waarden als operationele marge, schuldpositie (de verhouding schuld/eigen vermogen) en dividendrendement zeggen veel over de kwaliteit van aandelen en kunnen een rol spelen bij het verlagen van risico voor individuele aandelen. Deze fundamentele waarden leiden mogelijk tot lagere volatiliteit, en tot hoger rendement.