De groeilanden leveren volgens professor Stefan Duchateau een verwacht resultaat op over de voorbije periode. Maar uit de laatste ontwikkelingen blijkt tevens dat de scherpte van de neerwaartse koerscorrecties in de afgelopen maanden, niet enkel in verband staan met de Amerikaanse renteontwikkeling maar zeker ook het gevolg zijn van een substantiële groeivertraging.

Maar dankzij de recente daling van de Amerikaanse LT rente en de verrassend goede conjunctuurprognoses voor de dominante Chinese economie, hebben de Zuidoost Aziatische markten vrij snel een deel van hun verliezen kunnen recupereren over de laatste maand.

De groeilanden leveren volgens professor Stefan Duchateau een verwacht resultaat op over de voorbije periode. Maar uit de laatste ontwikkelingen blijkt tevens dat de scherpte van de neerwaartse koerscorrecties in de afgelopen maanden, niet enkel in verband staan met de Amerikaanse renteontwikkeling maar zeker ook het gevolg zijn van een substantiële groeivertraging. Maar dankzij de recente daling van de Amerikaanse LT rente en de verrassend goede conjunctuurprognoses voor de dominante Chinese economie, hebben de Zuidoost Aziatische markten vrij snel een deel van hun verliezen kunnen recupereren over de laatste maand.