Draghi heeft eigenlijk nog nooit de daad bij het woord moeten voegen, zijn dreiging volstond om de financiële markten in het gareel te krijgen.

Jim O'Neill van Goldman Sachs (hij stapt daar binnenkort op) is echter van mening dat de ingreep van Europa in Cyrpus, in de vorm van de afgeschoten bankenbelasting, een stap te ver was. Hoe meer Europa zijn gangetje gaat, hoe meer de vrije markt wordt bedreigd.

We krijgen uiteindelijk een kunstmatig rechtgehouden economie tegen de achtergrond van kunstmatig in het zadel gehouden financiële markten.

Ook de euro kan alleen maar met kunst- en vliegwerk overeind worden gehouden. De vraag is uiteraard of dit allemaal zo blijven, vroeg of laat zal Europa (maar ook de VS) tegen een muur van te veel staatsinterventie botsen.

Draghi heeft eigenlijk nog nooit de daad bij het woord moeten voegen, zijn dreiging volstond om de financiële markten in het gareel te krijgen. Jim O'Neill van Goldman Sachs (hij stapt daar binnenkort op) is echter van mening dat de ingreep van Europa in Cyrpus, in de vorm van de afgeschoten bankenbelasting, een stap te ver was. Hoe meer Europa zijn gangetje gaat, hoe meer de vrije markt wordt bedreigd. We krijgen uiteindelijk een kunstmatig rechtgehouden economie tegen de achtergrond van kunstmatig in het zadel gehouden financiële markten. Ook de euro kan alleen maar met kunst- en vliegwerk overeind worden gehouden. De vraag is uiteraard of dit allemaal zo blijven, vroeg of laat zal Europa (maar ook de VS) tegen een muur van te veel staatsinterventie botsen.