De Verenigde Staten worden nu geconfronteerd met een gegeven dat Europa al langer had ervaren: hoe langer iemand werkloosheid blijft, hoe kleiner de kansen op werk.

Het aantal langdurige werklozen - zeg maar zes maanden of langer - heeft het hoogste niveau ooit bereikt. Daar staat een jobcreatie tegenover die maar niet echt van de grond raakt.

De meeste economen zijn van mening dat het probleem van de langdurige werkloosheid in de Verenigde Staten een probleem van blijvende aard zal blijken te zijn. Niets wijst op beterschap op korte of op middellange termijn.

De Verenigde Staten worden nu geconfronteerd met een gegeven dat Europa al langer had ervaren: hoe langer iemand werkloosheid blijft, hoe kleiner de kansen op werk. Het aantal langdurige werklozen - zeg maar zes maanden of langer - heeft het hoogste niveau ooit bereikt. Daar staat een jobcreatie tegenover die maar niet echt van de grond raakt. De meeste economen zijn van mening dat het probleem van de langdurige werkloosheid in de Verenigde Staten een probleem van blijvende aard zal blijken te zijn. Niets wijst op beterschap op korte of op middellange termijn.