De consumentenprijzen weigeren volgens de cijfers van Eurostat te stijgen, waardoor het inflatiedoelwit van 2% tot dusver ver buiten bereik is gebleven. Voor december was gerekend op een inflatiecijfer van 0,90% op maandbasis en zelfs dat werd dus niet gehaald.

Chief European Economist Jonathan Loynes van Capital Economics verwacht dat de druk op de Europese Centrale Bank om in te grijpen nu alsmaar groter zal worden. Algemeen wordt verwacht dat Mario Draghi niet te lang zal wachten om nieuwe maatregelen aan te kondigen.

De consumentenprijzen weigeren volgens de cijfers van Eurostat te stijgen, waardoor het inflatiedoelwit van 2% tot dusver ver buiten bereik is gebleven. Voor december was gerekend op een inflatiecijfer van 0,90% op maandbasis en zelfs dat werd dus niet gehaald. Chief European Economist Jonathan Loynes van Capital Economics verwacht dat de druk op de Europese Centrale Bank om in te grijpen nu alsmaar groter zal worden. Algemeen wordt verwacht dat Mario Draghi niet te lang zal wachten om nieuwe maatregelen aan te kondigen.