Omdat Cyprus deel uitmaakte van de eurozone kon het geen geld bijdrukken om het aanslaan van het spaargeld te voorkomen. De Nederlandse minister Jeroen Dijsselbloem sprak destijds van een 'template', een blauwdruk die ook de rest van Europa te wachten kan staan.

Want het lijkt onwaarschijnlijk dat de Duitse Bundesbank ooit zal toestaan dat er in de eurozone geld wordt bijgedrukt. Het verschil tussen Europa en de Verenigde Staten is dat laatstgenoemd land wel naar believen geld kan bijdrukken en zodoende alleszins voorlopig kan ontsnappen aan een 'bail in'.

Omdat Cyprus deel uitmaakte van de eurozone kon het geen geld bijdrukken om het aanslaan van het spaargeld te voorkomen. De Nederlandse minister Jeroen Dijsselbloem sprak destijds van een 'template', een blauwdruk die ook de rest van Europa te wachten kan staan. Want het lijkt onwaarschijnlijk dat de Duitse Bundesbank ooit zal toestaan dat er in de eurozone geld wordt bijgedrukt. Het verschil tussen Europa en de Verenigde Staten is dat laatstgenoemd land wel naar believen geld kan bijdrukken en zodoende alleszins voorlopig kan ontsnappen aan een 'bail in'.