Het is onmogelijk dat het land elke maand grote bedragen blijft neerleggen om de koers van de Zwitserse frank te peggen aan die van de euro. De strategie om beide munten te peggen, werd uitgedokterd door het huidige hoofd van de Zwitserse centrale bank Thomas Jordan.

Tegenstand neemt toe

In eigen land neemt de weerstand tegen de politiek van Jordan toe, hij mag zeker niet op volle steun van de regering rekenen. Een groep politici, die al zijn voorganger Philippe Hildbrandt gedumpt hebben, pogen ook de poten onder de stoel van Thomas door te zagen.

Het probleem is dat Zwitserland het onmogelijk kan volhouden om de koers van de Zwitserse frank vast te pinnen aan 1,20 euro. De FX markt is veel te groot voor de capaciteit van de Zwitserse central bank.

Mogelijk zal Jordan een wisselkoerscontrole en het sluiten van de grenzen voorstellen. In dat geval zal de rest van Europa snel volgen, met mogelijk paniek tot gevolg.

Het is onmogelijk dat het land elke maand grote bedragen blijft neerleggen om de koers van de Zwitserse frank te peggen aan die van de euro. De strategie om beide munten te peggen, werd uitgedokterd door het huidige hoofd van de Zwitserse centrale bank Thomas Jordan.Tegenstand neemt toe In eigen land neemt de weerstand tegen de politiek van Jordan toe, hij mag zeker niet op volle steun van de regering rekenen. Een groep politici, die al zijn voorganger Philippe Hildbrandt gedumpt hebben, pogen ook de poten onder de stoel van Thomas door te zagen. Het probleem is dat Zwitserland het onmogelijk kan volhouden om de koers van de Zwitserse frank vast te pinnen aan 1,20 euro. De FX markt is veel te groot voor de capaciteit van de Zwitserse central bank. Mogelijk zal Jordan een wisselkoerscontrole en het sluiten van de grenzen voorstellen. In dat geval zal de rest van Europa snel volgen, met mogelijk paniek tot gevolg.