Daarmee ligt de prognose van het Nomura-duo duidelijk boven de consensus, die slechts uitgaat van een groei van het BBP met 8%. Maar Zhiwei Zhang en Wendy Chen zijn op langere termijn minder optimistisch voor de Chinese economie, het hoge groeitempo zal volgens hen niet volgehouden kunnen worden.

Op langere termijn zou de tijd van groeicijfers voor het BBP met 8% en meer achter de rug zijn. De stimuleringsmaatregelen zouden uitgewerkt raken, een evolutie die gepaard zou gaan met meer inflatie en met toenemende problemen in het kredietsysteem.

In 2013 zou de Chinese economie maar met 7 tot 7,50% groeien, in de jaren daarna zou er sprake zijn van een nog duidelijkere vertraging.

Daarmee ligt de prognose van het Nomura-duo duidelijk boven de consensus, die slechts uitgaat van een groei van het BBP met 8%. Maar Zhiwei Zhang en Wendy Chen zijn op langere termijn minder optimistisch voor de Chinese economie, het hoge groeitempo zal volgens hen niet volgehouden kunnen worden. Op langere termijn zou de tijd van groeicijfers voor het BBP met 8% en meer achter de rug zijn. De stimuleringsmaatregelen zouden uitgewerkt raken, een evolutie die gepaard zou gaan met meer inflatie en met toenemende problemen in het kredietsysteem. In 2013 zou de Chinese economie maar met 7 tot 7,50% groeien, in de jaren daarna zou er sprake zijn van een nog duidelijkere vertraging.