Xianfang Ren, senior economist bij IHS, is van mening dat de groei vooral het gevolg is van de stimulerende maatregelen die door de Chinese regering werden getroffen. Ren verwacht dat de BBP-groei tijdens de tweede helft van dit jaar opnieuw zal vertragen.

Er loeren nog heel wat gevaren om de hoek, aldus Ren. Op de eerste plaats is het gevaar van een zeepbel in de vastgoedmarkt nog lang niet verdwenen. Daarnaast heeft niemand goed zicht op het schaduwbankieren in het land, ook daar zou het kunnen foutlopen.

Xianfang Ren, senior economist bij IHS, is van mening dat de groei vooral het gevolg is van de stimulerende maatregelen die door de Chinese regering werden getroffen. Ren verwacht dat de BBP-groei tijdens de tweede helft van dit jaar opnieuw zal vertragen. Er loeren nog heel wat gevaren om de hoek, aldus Ren. Op de eerste plaats is het gevaar van een zeepbel in de vastgoedmarkt nog lang niet verdwenen. Daarnaast heeft niemand goed zicht op het schaduwbankieren in het land, ook daar zou het kunnen foutlopen.