Het IMF suggereerde dat een welvaartbelasting van 10% op spaargelden de uitstaande schuldenberg kan wegwerken. Het spreekt voor zich dat de beleggers en vooral de spaarders allesbehalve staan te trappelen om hun geld weg te schenken voor wat we makkelijkheidshalve maar het goede doel zullen noemen.

De vraag is echter wat er kan ondernomen worden om ons spaargeld veilig te stellen. De meeste analisten adviseren in dat verband de aankoop van real assets, zoals goud, vastgoed, wijn, kunst enzovoort. De eerste keuze is daarbij meestal goud omdat het een volwaardig alternatief voor de fiat currencies kan worden.

Het IMF suggereerde dat een welvaartbelasting van 10% op spaargelden de uitstaande schuldenberg kan wegwerken. Het spreekt voor zich dat de beleggers en vooral de spaarders allesbehalve staan te trappelen om hun geld weg te schenken voor wat we makkelijkheidshalve maar het goede doel zullen noemen. De vraag is echter wat er kan ondernomen worden om ons spaargeld veilig te stellen. De meeste analisten adviseren in dat verband de aankoop van real assets, zoals goud, vastgoed, wijn, kunst enzovoort. De eerste keuze is daarbij meestal goud omdat het een volwaardig alternatief voor de fiat currencies kan worden.