Volgens het IMF zou er sprake kunnen zijn van een eenmalige heffing van 10%, maar sommige bronnen (de Boston Consulting Group) bijvoorbeeld spreekt van 20 tot 30%. Andere economen geloven zelfs dat de 'weeldebelasting' een jaarlijks weerkerend gegeven kan worden.

Hoe kunnen spaarders zich verdedigen tegen het aanslaan van hun geld? De meeste economen die zich met het thema bezig houden, raden de aankoop van harde activa zoals goud (en andere grondstoffen), vastgoed, kunst, wijn enzovoort aan. Ook aandelen kunnen in bepaalde omstandigheden een degelijke bescherming bieden.

Volgens het IMF zou er sprake kunnen zijn van een eenmalige heffing van 10%, maar sommige bronnen (de Boston Consulting Group) bijvoorbeeld spreekt van 20 tot 30%. Andere economen geloven zelfs dat de 'weeldebelasting' een jaarlijks weerkerend gegeven kan worden. Hoe kunnen spaarders zich verdedigen tegen het aanslaan van hun geld? De meeste economen die zich met het thema bezig houden, raden de aankoop van harde activa zoals goud (en andere grondstoffen), vastgoed, kunst, wijn enzovoort aan. Ook aandelen kunnen in bepaalde omstandigheden een degelijke bescherming bieden.