Het meest recente plan, geopperd door Eurocommissaris Olli Rehn, is om crediteuren te vragen staatsobligaties die aflopen door te rollen naar nieuw uit te geven leningen.

Belangrijke voorwaarde is volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat alle crediteuren meedoen en dat dit op basis van vrijwilligheid tot stand komt.

Dit is iets anders dan bestaande leningen vervangen door nieuwe leningen, wat door ratingbureaus wordt gezien als een faillissement.

Dit plan is gebaseerd op het zogenaamde Vienna Initiative, waarbij Oost-Europese landen op een vergelijkbare manier geholpen zijn.

Het meest recente plan, geopperd door Eurocommissaris Olli Rehn, is om crediteuren te vragen staatsobligaties die aflopen door te rollen naar nieuw uit te geven leningen. Belangrijke voorwaarde is volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat alle crediteuren meedoen en dat dit op basis van vrijwilligheid tot stand komt. Dit is iets anders dan bestaande leningen vervangen door nieuwe leningen, wat door ratingbureaus wordt gezien als een faillissement. Dit plan is gebaseerd op het zogenaamde Vienna Initiative, waarbij Oost-Europese landen op een vergelijkbare manier geholpen zijn.