Draghi heeft tot dusver zijn gelijk niet gehaald, want de koers van de euro is niet verzwakt. Nochtans hadden heel wat analisten verwacht dat het aankondigen van een negatieve rente de euro stevige schade zou toebrengen. Vooralsnog is dat niet gebeurd en het is allesbehalve zeker dat het vooralsnog zal gebeuren.

Nochtans zou de dollar, met in de verte een rentestijging in de Verenigde Staten op komst, in normale omstandigheden verder moeten aantrekken. Waarschijnlijk moet de kracht van de euro gezocht worden in het verschil in rentepolitiek tussen de VS en Europa. Hoewel die uitleg niemand echte kan bevredigen.

Draghi heeft tot dusver zijn gelijk niet gehaald, want de koers van de euro is niet verzwakt. Nochtans hadden heel wat analisten verwacht dat het aankondigen van een negatieve rente de euro stevige schade zou toebrengen. Vooralsnog is dat niet gebeurd en het is allesbehalve zeker dat het vooralsnog zal gebeuren. Nochtans zou de dollar, met in de verte een rentestijging in de Verenigde Staten op komst, in normale omstandigheden verder moeten aantrekken. Waarschijnlijk moet de kracht van de euro gezocht worden in het verschil in rentepolitiek tussen de VS en Europa. Hoewel die uitleg niemand echte kan bevredigen.