Wat meer inflatie zou de regeringen niet slecht uitkomen, want ze worden met een enorme berg schulden geconfronteerd. Vraag is echter of de inflatie in de hand kan worden gehouden. Eerder vroeg dan laat dreigen we met een galopperende inflatie te worden geconfronteerd, een situatie die allesbehalve ideaal mag worden genoemd.

Opletten met de regeringen

De vraag is wat de belegger kan doen om zich te beschermen tegen de inflatiegevaar, waarbij er echter eveneens rekening moet worden gehouden met een onverzadigbare geldhonger bij de overheden. Die zijn koortsachtig op zoek naar geld om de schuldenberg te delgen.

Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, vreest dat het steeds moeilijker zal worden om geld te verbergen voor overheden die geld nodig hebben.

Hij geeft het voorbeeld van Hamburg in de jaren 20, waar vastgoed wel een zekere bescherming bood maar waar de belasting op dat vastgoed zo sterk werd opgetrokken dat het sop de kool niet meer waard was.

Wat meer inflatie zou de regeringen niet slecht uitkomen, want ze worden met een enorme berg schulden geconfronteerd. Vraag is echter of de inflatie in de hand kan worden gehouden. Eerder vroeg dan laat dreigen we met een galopperende inflatie te worden geconfronteerd, een situatie die allesbehalve ideaal mag worden genoemd. Opletten met de regeringenDe vraag is wat de belegger kan doen om zich te beschermen tegen de inflatiegevaar, waarbij er echter eveneens rekening moet worden gehouden met een onverzadigbare geldhonger bij de overheden. Die zijn koortsachtig op zoek naar geld om de schuldenberg te delgen. Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, vreest dat het steeds moeilijker zal worden om geld te verbergen voor overheden die geld nodig hebben. Hij geeft het voorbeeld van Hamburg in de jaren 20, waar vastgoed wel een zekere bescherming bood maar waar de belasting op dat vastgoed zo sterk werd opgetrokken dat het sop de kool niet meer waard was.