Hoe is het met Argentinië zo ver kunnen komen?, zo vraagt de buitenwereld zich af. Eigenlijk is dat heel eenvoudig. De Argentijnse regering heeft alle economische wetmatigheden aan de laars gelapt en is maar verder blijven aanmodderen zoals ze bezig was.

Dat betekent dat het land de tekorten is blijven opstapelen, van bezuinigingen van overheidswege was geen sprake. Uiteindelijk slaagde het land er ruim 10 jaar geleden niet meer in om aan zijn verplichtingen te voldoen. Het huidige bankroet is daar nog altijd een uitvloeisel van.

Hoe is het met Argentinië zo ver kunnen komen?, zo vraagt de buitenwereld zich af. Eigenlijk is dat heel eenvoudig. De Argentijnse regering heeft alle economische wetmatigheden aan de laars gelapt en is maar verder blijven aanmodderen zoals ze bezig was. Dat betekent dat het land de tekorten is blijven opstapelen, van bezuinigingen van overheidswege was geen sprake. Uiteindelijk slaagde het land er ruim 10 jaar geleden niet meer in om aan zijn verplichtingen te voldoen. Het huidige bankroet is daar nog altijd een uitvloeisel van.