De tijd van dubbele returns lijkt definitief tot het verleden te behoren, we zullen in de toekomst met veel minder tevreden moeten zijn.

Hoe moeten we echter investeren wanneer de recessie een depressie wordt? Gross en El-Erian dringen aan op de nodige voorzichtigheid, zeker wat de obligatiemarkten betreft. De koersen van de obligaties van de zogenaamde 'veilige landen' zijn door het plafond gevlogen.

Als obligatiebeleggers kijken ze op de eerste plaats naar de groeilanden, waar nog hoge rendementen te behalen vallen met obligaties die toch relatief veilig zijn.

Gross en El-Erian geven momenteel de voorkeur aan staatsobligaties uitgegeven door Brazilië en Mexico.

De tijd van dubbele returns lijkt definitief tot het verleden te behoren, we zullen in de toekomst met veel minder tevreden moeten zijn. Hoe moeten we echter investeren wanneer de recessie een depressie wordt? Gross en El-Erian dringen aan op de nodige voorzichtigheid, zeker wat de obligatiemarkten betreft. De koersen van de obligaties van de zogenaamde 'veilige landen' zijn door het plafond gevlogen. Als obligatiebeleggers kijken ze op de eerste plaats naar de groeilanden, waar nog hoge rendementen te behalen vallen met obligaties die toch relatief veilig zijn. Gross en El-Erian geven momenteel de voorkeur aan staatsobligaties uitgegeven door Brazilië en Mexico.