Daardoor zal de vraag naar edelmetalen als alternatieve investeringen alleen maar toenemen. Matt Zeman, metals trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat de FED het licht op groen heeft gezet voor de goudprijs.

Gisterenavond kwam in de after-hours electronic trading de kaap van 1400 dollar per troy ounce binnen handbereik. De dollar daalde anderzijds tot het laagste niveau voor bijna 11 maanden tegenover een mandje van belangrijke munten.

Dit jaar zijn de goudfutures nu al met 27% gestegen, terwijl het al het 10de jaar op rij is dat ze duurder worden. Zeman is van mening dat de goudprijs in de gegeven omstandigheden makkelijk kan doorstijgen tot 1500 dollar en dit op relatief korte termijn.

Daardoor zal de vraag naar edelmetalen als alternatieve investeringen alleen maar toenemen. Matt Zeman, metals trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat de FED het licht op groen heeft gezet voor de goudprijs. Gisterenavond kwam in de after-hours electronic trading de kaap van 1400 dollar per troy ounce binnen handbereik. De dollar daalde anderzijds tot het laagste niveau voor bijna 11 maanden tegenover een mandje van belangrijke munten. Dit jaar zijn de goudfutures nu al met 27% gestegen, terwijl het al het 10de jaar op rij is dat ze duurder worden. Zeman is van mening dat de goudprijs in de gegeven omstandigheden makkelijk kan doorstijgen tot 1500 dollar en dit op relatief korte termijn.