De obligatie- en aandeelhouders van de banken zullen een handje moeten toesteken, waarbij van hen wordt verwacht dat ze tot 8% van de verplichtingen van de banken zullen dekken. Pas daarna kan beroep worden gedaan op het Duits stabilisatiefonds SoFFin.

Maar er zit wel degelijk nog een addertje onder het gras. In geval de problemen te groot zijn, kan nog altijd beroep gedaan worden op het geld van de depositohouders. Sommige economen zijn van mening dat de Duitse autoriteiten bang zijn om de volledige waarheid te vertellen en daarom de klanten van de banken met een kluitje in het riet sturen.

De obligatie- en aandeelhouders van de banken zullen een handje moeten toesteken, waarbij van hen wordt verwacht dat ze tot 8% van de verplichtingen van de banken zullen dekken. Pas daarna kan beroep worden gedaan op het Duits stabilisatiefonds SoFFin. Maar er zit wel degelijk nog een addertje onder het gras. In geval de problemen te groot zijn, kan nog altijd beroep gedaan worden op het geld van de depositohouders. Sommige economen zijn van mening dat de Duitse autoriteiten bang zijn om de volledige waarheid te vertellen en daarom de klanten van de banken met een kluitje in het riet sturen.