Toch blijkt dat "Too Big to Fail" nog altijd een somber realiteit blijft die boven ons financieel systeem hangt. Dat geldt voor de Amerikaanse banken, maar in nog grotere mate voor de Europese banken. De 18 grootste Amerikaanse banken hebben hun balans met 450 miljard dollar versterkt over de afgelopen jaar. +

De ratio kapitaal/activa bedraagt nu gemiddeld 12% ten opzichte van 8% in 2008. In Europa is de situatie veel dramatischer, veel grote Europese banken zijn op een dramatische manier ondergekapitaliseerd. De spaarder krijgt dus een vals gevoel van veiligheid, de volgende financiële crisis kan opnieuw zware schade aanrichten.

Toch blijkt dat "Too Big to Fail" nog altijd een somber realiteit blijft die boven ons financieel systeem hangt. Dat geldt voor de Amerikaanse banken, maar in nog grotere mate voor de Europese banken. De 18 grootste Amerikaanse banken hebben hun balans met 450 miljard dollar versterkt over de afgelopen jaar. + De ratio kapitaal/activa bedraagt nu gemiddeld 12% ten opzichte van 8% in 2008. In Europa is de situatie veel dramatischer, veel grote Europese banken zijn op een dramatische manier ondergekapitaliseerd. De spaarder krijgt dus een vals gevoel van veiligheid, de volgende financiële crisis kan opnieuw zware schade aanrichten.