Hoe gebeurt een instorting van de economie? Het meest waarschijnlijke is dat van een onproductieve fase die volledig op geleend geld is gebouwd. Iedereen leeft in de overtuiging dat gratis geld de gewoonste zaak van de wereld is, maar dat is het niet natuurlijk niet.

De vergelijking dringt zich op met een fiets met leeglopende band die maar rondjes blijft rijden. Op een bepaald moment is alle lucht uit de band en volgt de fatale klap. Volgens heel wat economen is hetzelfde lot de economie beschoren zoals we die nu kennen.

Hoe gebeurt een instorting van de economie? Het meest waarschijnlijke is dat van een onproductieve fase die volledig op geleend geld is gebouwd. Iedereen leeft in de overtuiging dat gratis geld de gewoonste zaak van de wereld is, maar dat is het niet natuurlijk niet. De vergelijking dringt zich op met een fiets met leeglopende band die maar rondjes blijft rijden. Op een bepaald moment is alle lucht uit de band en volgt de fatale klap. Volgens heel wat economen is hetzelfde lot de economie beschoren zoals we die nu kennen.