De FED gaf gisteren toe dat de economie in de Verenigde Staten aan het vertragen is. De Amerikaanse centrale bank zal niet aarzelen om in te grijpen wanneer deze trend zich verder zet.

Gisterenavond maakte Oracle beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 82 dollarcent, ten opzichte van 79 dollarcent tijdens dezelfde periode twaalf maanden voordien.

Aandelen vragen voorzichtige aanpak

We bevinden ons in een zeer woelige fase in de groei van de wereldeconomie, die de voorzichtige positionering van Carmignac rechtvaardigt

Terwijl de herfinancieringsrente in de perifere landen van de eurozone stijgt, is de rente op 10-jaars Duitse Bunds en Amerikaanse Treasuries in mei naar een historisch dieptepunt van respectievelijk 1,2% en 1,50% gedaald.

Het obligatiebeheer, waarvan de modified duration vanaf eind maart is verhoogd (tot respectievelijk 5,6; 8,8 en 2,5 voor Carmignac

Patrimoine, Carmignac Global Bond en Carmignac Sécurité), heeft goed van die tendens kunnen profiteren.

Bijgevolg is de kredietmarkt aan beide zijden van de Atlantische Oceaan echter een deel van zijn winst van het eerste kwartaal kwijtgeraakt.

Bedrijfsobligaties uit opkomende landen, waarvan de de weging in de afgelopen maand werd verhoogd, waren stabieler en hun hogere rente heeft in mei bijgedragen aan de sterke resultaten van Carmignac Emerging Patrimoine en Carmignac.

De FED gaf gisteren toe dat de economie in de Verenigde Staten aan het vertragen is. De Amerikaanse centrale bank zal niet aarzelen om in te grijpen wanneer deze trend zich verder zet. Gisterenavond maakte Oracle beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 82 dollarcent, ten opzichte van 79 dollarcent tijdens dezelfde periode twaalf maanden voordien. Aandelen vragen voorzichtige aanpak We bevinden ons in een zeer woelige fase in de groei van de wereldeconomie, die de voorzichtige positionering van Carmignac rechtvaardigt Terwijl de herfinancieringsrente in de perifere landen van de eurozone stijgt, is de rente op 10-jaars Duitse Bunds en Amerikaanse Treasuries in mei naar een historisch dieptepunt van respectievelijk 1,2% en 1,50% gedaald. Het obligatiebeheer, waarvan de modified duration vanaf eind maart is verhoogd (tot respectievelijk 5,6; 8,8 en 2,5 voor Carmignac Patrimoine, Carmignac Global Bond en Carmignac Sécurité), heeft goed van die tendens kunnen profiteren. Bijgevolg is de kredietmarkt aan beide zijden van de Atlantische Oceaan echter een deel van zijn winst van het eerste kwartaal kwijtgeraakt. Bedrijfsobligaties uit opkomende landen, waarvan de de weging in de afgelopen maand werd verhoogd, waren stabieler en hun hogere rente heeft in mei bijgedragen aan de sterke resultaten van Carmignac Emerging Patrimoine en Carmignac.