Nooit eerder brachten Duitse staatsobligaties zo weinig op. Maar niet alleen de koersen van de Duitse staatsobligaties vlogen door het dak, ook de Zuid-Europese staatsobligaties zagen hun koersen fors oplopen. Hoe diep kunnen de perifere obligatierendementen dalen?, is de vraag die iedereen zich stelt.

Vooral de stijging van de Spaanse rente is verrassend. Twee jaar geleden was Spanje het epicentrum van de economische crisis in de eurozone, met obligatierendementen die door het dak stegen. Spaanse staatsobligaties brengen nu minder op dan Amerikaanse.

Nooit eerder brachten Duitse staatsobligaties zo weinig op. Maar niet alleen de koersen van de Duitse staatsobligaties vlogen door het dak, ook de Zuid-Europese staatsobligaties zagen hun koersen fors oplopen. Hoe diep kunnen de perifere obligatierendementen dalen?, is de vraag die iedereen zich stelt. Vooral de stijging van de Spaanse rente is verrassend. Twee jaar geleden was Spanje het epicentrum van de economische crisis in de eurozone, met obligatierendementen die door het dak stegen. Spaanse staatsobligaties brengen nu minder op dan Amerikaanse.