Wie het koersverloop van Bekaert over het afgelopen halfjaar bekijkt, ziet volgens Geert Van Herck van Leleux de tegenstrijdige krachten die aan het werk zijn.

Dit is vooral een gevolg van de geografische en industriële omzetmix. Dat de koers onderuitgaat in tijden van toenemende recessievrees is logisch: immers Bekaert is nog sterk blootgesteld aan de automobielindustrie (goed voor 35% van de omzet). En de autobouwers staan onder grote druk.

Dat de koers sinds november van vorig jaar opveerde, kan naast de opvering van de beurzen volgens Van Herck ook toegeschreven worden aan het herwonnen optimisme voor de Chinese economie.

Woensdag presenteert Bekaert nieuwe cijfers en het wordt uitkijken hoe de verkochte volumes (stabiel in het derde kwartaal) zich ontwikkelden.

De koersreactie van de afgelopen dagen straalt weinig vertrouwen uit vanwege de beleggers.

Maar Van Herck heeft de indruk dat de koersdaling in zijn laatste fase zit. Iets meer dan een maand geleden gaf hij al een

opbouwenadvies op Bekaert.

Een opbouwenadvies impliceert dat een neerwaarts potentieel van 5% tot 10% mag aangewend worden om in te stappen.

Ondertussen is de koers verder gedaald. Van Herck ziet de komende dagen en weken nog wat verder neerwaarts potentieel (in het zog van de aan de gang zijnde correctie op de beurzen) maar het einde lijkt in zicht te komen.

Wie het koersverloop van Bekaert over het afgelopen halfjaar bekijkt, ziet volgens Geert Van Herck van Leleux de tegenstrijdige krachten die aan het werk zijn. Dit is vooral een gevolg van de geografische en industriële omzetmix. Dat de koers onderuitgaat in tijden van toenemende recessievrees is logisch: immers Bekaert is nog sterk blootgesteld aan de automobielindustrie (goed voor 35% van de omzet). En de autobouwers staan onder grote druk. Dat de koers sinds november van vorig jaar opveerde, kan naast de opvering van de beurzen volgens Van Herck ook toegeschreven worden aan het herwonnen optimisme voor de Chinese economie. Woensdag presenteert Bekaert nieuwe cijfers en het wordt uitkijken hoe de verkochte volumes (stabiel in het derde kwartaal) zich ontwikkelden. De koersreactie van de afgelopen dagen straalt weinig vertrouwen uit vanwege de beleggers. Maar Van Herck heeft de indruk dat de koersdaling in zijn laatste fase zit. Iets meer dan een maand geleden gaf hij al een opbouwenadvies op Bekaert. Een opbouwenadvies impliceert dat een neerwaarts potentieel van 5% tot 10% mag aangewend worden om in te stappen. Ondertussen is de koers verder gedaald. Van Herck ziet de komende dagen en weken nog wat verder neerwaarts potentieel (in het zog van de aan de gang zijnde correctie op de beurzen) maar het einde lijkt in zicht te komen.