Opnieuw zal er heel wat aandacht uitgaan naar de evolutie van de koers van Facebook. Gisteren verloor dit aandeel meer dan 10%, waardoor het duidelijk terugviel onder het niveau van 34 dollar. In de nabeurshandel viel de koers terug onder het niveau van 33 dollar.

Heel wat cijfers op komst in VS

Deze week komen in de VS cijfer over de woningmarkt: dinsdag de verkopen van bestaande woningen en woensdag de verkoop van nieuwe woningen.

Na de forse daling van de huizenprijzen en een hypotheekrente op een all-time-low stabiliseert de Amerikaanse huizenmarkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers enigszins.

De markt verwacht voor de verkoop van bestaande woningen in april een licht hoger niveau dan maart. De verkopen van bestaande woningen daalden in maart voor de derde keer in vier maanden en dat was een tegenvaller.

De verkoop van nieuwe woningen (woensdag) is een minder belangrijk cijfer; vorige week viel het meer toonaangevende cijfer over april, de start van de woningnieuwbouw, mee.

Donderdag worden in de VS ook de orders duurzame goederen in april gepubliceerd . De markt verwacht een groei van 1% na de daling van 4,2% in maart.

Verder wordt donderdag het consumentenvertrouwen bekendgemaakt. Het meest recente cijfer lag op het hoogste niveau sinds januari 2008 en de markt verwacht een stabilisatie op dat niveau.

Opnieuw zal er heel wat aandacht uitgaan naar de evolutie van de koers van Facebook. Gisteren verloor dit aandeel meer dan 10%, waardoor het duidelijk terugviel onder het niveau van 34 dollar. In de nabeurshandel viel de koers terug onder het niveau van 33 dollar. Heel wat cijfers op komst in VS Deze week komen in de VS cijfer over de woningmarkt: dinsdag de verkopen van bestaande woningen en woensdag de verkoop van nieuwe woningen. Na de forse daling van de huizenprijzen en een hypotheekrente op een all-time-low stabiliseert de Amerikaanse huizenmarkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers enigszins. De markt verwacht voor de verkoop van bestaande woningen in april een licht hoger niveau dan maart. De verkopen van bestaande woningen daalden in maart voor de derde keer in vier maanden en dat was een tegenvaller. De verkoop van nieuwe woningen (woensdag) is een minder belangrijk cijfer; vorige week viel het meer toonaangevende cijfer over april, de start van de woningnieuwbouw, mee. Donderdag worden in de VS ook de orders duurzame goederen in april gepubliceerd . De markt verwacht een groei van 1% na de daling van 4,2% in maart. Verder wordt donderdag het consumentenvertrouwen bekendgemaakt. Het meest recente cijfer lag op het hoogste niveau sinds januari 2008 en de markt verwacht een stabilisatie op dat niveau.