In het zuiden van Europa is er daarentegen sprake van een economische landen, hoewel landen als Griekenland en Portugal wel van een erg laag niveau vertrekken. Zelfs de Spaanse economie lijkt aan de beterhand, hoewel de werkloosheidsgraad daar erg hoog blijft.

Maar er is één land dat duidelijk achterophinkt en dat is Italië. Over dat land zou een interessant proefschrift geschreven kunnen worden onder de titel: Hoe de Italiaanse centrale bank haar economie kapot kreeg. Het ziet er steeds meer naar uit dat de Italiaanse economie in een diepe recessie zal wegzinken.

In het zuiden van Europa is er daarentegen sprake van een economische landen, hoewel landen als Griekenland en Portugal wel van een erg laag niveau vertrekken. Zelfs de Spaanse economie lijkt aan de beterhand, hoewel de werkloosheidsgraad daar erg hoog blijft. Maar er is één land dat duidelijk achterophinkt en dat is Italië. Over dat land zou een interessant proefschrift geschreven kunnen worden onder de titel: Hoe de Italiaanse centrale bank haar economie kapot kreeg. Het ziet er steeds meer naar uit dat de Italiaanse economie in een diepe recessie zal wegzinken.