De meeste beleggers wisten namelijk al in welke orde van grootte de Chinese economie zou liggen, dit dankzij de website van de televisiezender Phoenix Television die de dag voordien al het groeipercentage had aangegeven.

Het was niet de eerste keer dat Phoenix 'gefluisterde cijfers' in verband met de Chinese economie kon geven. De bron van de zender zou iemand bij de Chinese centrale bank zijn.

Het lekken van cruciale gegevens doet opnieuw de vraag rijzen in hoeverre de Chinese economische indicatoren betrouwbaar zijn. Aan sommige indicatoren - waarrond die over de stedelijke werkloosheidscijfers - wordt zelfs binnen China zelf sterk getwijfeld.

De meeste beleggers wisten namelijk al in welke orde van grootte de Chinese economie zou liggen, dit dankzij de website van de televisiezender Phoenix Television die de dag voordien al het groeipercentage had aangegeven. Het was niet de eerste keer dat Phoenix 'gefluisterde cijfers' in verband met de Chinese economie kon geven. De bron van de zender zou iemand bij de Chinese centrale bank zijn. Het lekken van cruciale gegevens doet opnieuw de vraag rijzen in hoeverre de Chinese economische indicatoren betrouwbaar zijn. Aan sommige indicatoren - waarrond die over de stedelijke werkloosheidscijfers - wordt zelfs binnen China zelf sterk getwijfeld.