Volgens Michael Hewson, chief market analist bij CMC Markets, is van mening dat dit signaal inderdaad crucial kan zijn, hoewel het helemaal nog niet vaststaat dat de kruising bij de gemiddeldes als een koopsignaal geïnterpreteerd mag worden. Altijd betrouwbaar is de crossing echter niet.

In het verleden is de doorbraak van het 50-day (moving average) boven het 200-day (moving average) bij twee gelegenheden niet gevolgd door een stijging van de goudprijs en dat was in 2012. Hoe betrouwbaar is het technisch koopsignaal bij het goud? Toch vrij betrouwbaar als we Hewson mogen geloven.

Volgens Michael Hewson, chief market analist bij CMC Markets, is van mening dat dit signaal inderdaad crucial kan zijn, hoewel het helemaal nog niet vaststaat dat de kruising bij de gemiddeldes als een koopsignaal geïnterpreteerd mag worden. Altijd betrouwbaar is de crossing echter niet. In het verleden is de doorbraak van het 50-day (moving average) boven het 200-day (moving average) bij twee gelegenheden niet gevolgd door een stijging van de goudprijs en dat was in 2012. Hoe betrouwbaar is het technisch koopsignaal bij het goud? Toch vrij betrouwbaar als we Hewson mogen geloven.