Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg kan de prijs voor een miljoen British thermal units oplopen tot 4,90 dollar, waarbij de ramingen variëren van 4 tot 5,50 dollar.

In het tweede kwartaal is aardgas al 19% duurder geworden op de New York Mercantile Exchange. Juni was de vierde heetste maand in de Amerikaanse geschiedenis, met temperaturen tot 39 graden Celsius.

Door de hitte is het aardgasverbruik toegenomen, waardoor de voorraden fors zijn afgenomen. Bovendien wordt de aanvoer van aardgas bemoeilijkt door een bijzonder druk stormenseizoen in de Golf van Mexico.

Martin King, analist bij FirstEnergy Capital Corp, merkt op dat de aanvoer van aardgas nu lager is dan twaalf maanden geleden. De voorraden worden zodoende afgebouwd en daar zal volgens King voorlopig geen verandering in komen. Tegen die achtergrond kan de aardgasprijs alleen maar stijgen.

Op jaarbasis is de gasprijs met 35% gestegen, tegenover een stijging van de olieprijs met maar 17%. Forse bewegingen in de aardgasprijs zijn niet uitzonderlijk, want die verdubbelde al in het tweede en het derde kwartaal van 2005 nadat de orkanen Katrina en Rita 113 platformen in de Golf van Mexico vernietigden.

Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg kan de prijs voor een miljoen British thermal units oplopen tot 4,90 dollar, waarbij de ramingen variëren van 4 tot 5,50 dollar. In het tweede kwartaal is aardgas al 19% duurder geworden op de New York Mercantile Exchange. Juni was de vierde heetste maand in de Amerikaanse geschiedenis, met temperaturen tot 39 graden Celsius. Door de hitte is het aardgasverbruik toegenomen, waardoor de voorraden fors zijn afgenomen. Bovendien wordt de aanvoer van aardgas bemoeilijkt door een bijzonder druk stormenseizoen in de Golf van Mexico. Martin King, analist bij FirstEnergy Capital Corp, merkt op dat de aanvoer van aardgas nu lager is dan twaalf maanden geleden. De voorraden worden zodoende afgebouwd en daar zal volgens King voorlopig geen verandering in komen. Tegen die achtergrond kan de aardgasprijs alleen maar stijgen. Op jaarbasis is de gasprijs met 35% gestegen, tegenover een stijging van de olieprijs met maar 17%. Forse bewegingen in de aardgasprijs zijn niet uitzonderlijk, want die verdubbelde al in het tweede en het derde kwartaal van 2005 nadat de orkanen Katrina en Rita 113 platformen in de Golf van Mexico vernietigden.