Gisterenmorgen was er teleurstelling door de conservatieve prognose voor een winst per aandeel van 1,90 à 2,05 euro (nagenoeg evenveel als de 1,93 euro p.a. van 2013). Maar nadien bleek dat die prognoses rekening houden met 36 miljoen euro extra onderzoekskosten voor 2014.

Die hebben te maken met een nieuwe boekhoudregel die farmabedrijven verplicht onderzoekslabo's die ze niet volledig controleren toch volledig te consolideren.

M.a.w. hoewel UCB sommige labo's voor minder dan 100% controleert, moet toch het olledige bedrag van de kosten in de rekeningen genomen worden.

Belangrijker echter vindt Van Herck de bevestiging dat de nieuw ontwikkelde geneesmiddelen Cimzia, Vimpat en Neupro

verder blijven groeien: hun omzet steeg met 27% tot 1,18 miljard euro.

Het geneesmiddel Keppra (waarvan het patent vervallen is) verloor verder terrein : de omzet viel met 15% terug tot 712 miljoen euro. Van Herck heeft een advies opbouwen.

Gisterenmorgen was er teleurstelling door de conservatieve prognose voor een winst per aandeel van 1,90 à 2,05 euro (nagenoeg evenveel als de 1,93 euro p.a. van 2013). Maar nadien bleek dat die prognoses rekening houden met 36 miljoen euro extra onderzoekskosten voor 2014. Die hebben te maken met een nieuwe boekhoudregel die farmabedrijven verplicht onderzoekslabo's die ze niet volledig controleren toch volledig te consolideren. M.a.w. hoewel UCB sommige labo's voor minder dan 100% controleert, moet toch het olledige bedrag van de kosten in de rekeningen genomen worden. Belangrijker echter vindt Van Herck de bevestiging dat de nieuw ontwikkelde geneesmiddelen Cimzia, Vimpat en Neupro verder blijven groeien: hun omzet steeg met 27% tot 1,18 miljard euro. Het geneesmiddel Keppra (waarvan het patent vervallen is) verloor verder terrein : de omzet viel met 15% terug tot 712 miljoen euro. Van Herck heeft een advies opbouwen.