De overeenkomst met Iran is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas historisch te noemen en ze komt er na jaren van spanningen en sancties. De marktreactie was zoals kon verwacht worden. De aandelen gaan erop vooruit, olie en goud moesten van hun pluimen laten.

Toch moeten we hier onmiddellijk bij opmerken dat dit ook al de trends waren voor er nog maar sprake was van een deal. Dus we moeten dus ook wel oppassen om niet teveel gewicht aan het verhaal te geven, net omdat het zo tot de verbeelding spreekt.

Concreet praten we mogelijk over 1 miljoen vaten per dag extra. Dat is niet niks, vooral in een markt die niet echt krap zit.

Desalniettemin zal het interessant zijn om te zien hoe de koers van olie de komende dagen reageert en hoeveel er al verdisconteerd werd.

De overeenkomst met Iran is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas historisch te noemen en ze komt er na jaren van spanningen en sancties. De marktreactie was zoals kon verwacht worden. De aandelen gaan erop vooruit, olie en goud moesten van hun pluimen laten. Toch moeten we hier onmiddellijk bij opmerken dat dit ook al de trends waren voor er nog maar sprake was van een deal. Dus we moeten dus ook wel oppassen om niet teveel gewicht aan het verhaal te geven, net omdat het zo tot de verbeelding spreekt. Concreet praten we mogelijk over 1 miljoen vaten per dag extra. Dat is niet niks, vooral in een markt die niet echt krap zit. Desalniettemin zal het interessant zijn om te zien hoe de koers van olie de komende dagen reageert en hoeveel er al verdisconteerd werd.